6 najsmaczniejszych klasyków Australii

Australia jest prawie w całości produkowana samodzielnie, w niewielkim stopniu uzależniona od importu. Jedzenie tutaj jest dobrej jakości, w tym wołowina, owoce morza i owoce, które są również eksportowane na cały świat.

Dlatego najbardziej nie można przegapić podczas podróży do Australii, aby jeść i jeść! Poniżej polecę Wam 6 klasycznych dań, które warto skosztować w Australii.

01 Różne desery

Australijskie produkty mleczne są bardzo znane, dlatego miejscowi doskonale wykorzystują wszelkiego rodzaju produkty mleczne w deserach. Niezależnie od tego, czy są to tajwańskie desery, francuskie makaroniki, czy tradycyjne ręcznie robione lody, wszystkie mają mocny mleczny zapach!

W Australii jedzenie brunchu jest popularnym sposobem na życie.Restauracje specjalizujące się w brunchu zazwyczaj oferują pyszne desery, więc dobrym wyborem jest również znalezienie restauracji brunchowej, aby po przebudzeniu doświadczyć charakterystycznych cech Australii!

02 Ryba z frytkami

Australijczycy słyną z miłości do ryby z frytkami, które są pozbawione kości, pokrojone w plastry, zawinięte w mokre ciasto, smażone w głębokim tłuszczu, aby zrobić smażoną rybę i podawane z frytkami. Podczas jedzenia towarzyszyć mu będą różne smaki sosu przyprawowego, który jest bardzo popularnym street foodem wśród australijskich mieszkańców.

03 Mięso Krokodyla

Jeśli wybierasz się na Terytorium Północne, koniecznie wybierz się na specjalny nocny targ w Mindil Beach, gdzie na plaży możesz skosztować wyjątkowej australijskiej gry.

Tutejsza kuchnia łączy w sobie najlepsze potrawy z całego świata, w tym kuchnie azjatyckie, francuskie, włoskie i indyjskie. Od maja do października każdego roku jest otwarty w każdy czwartek i niedzielę.

Jeśli naprawdę chcesz spróbować mięsa krokodyla, musisz udać się do „land steak house” w Alice Springs i zjeść mięso krokodyla w scenerii kontynentalnej Australii, które jest bardzo pyszne.

Mięso krokodyla ma nie tylko smakowitość zwierząt wodnych, ale także dziki zapach zwierząt lądowych, jednocześnie pełni także funkcje odżywiania qi i krwi, odżywiania serca i odżywiania płuc, wzmacniania mięśni i kości, i wydalanie wilgoci.Dobry efekt terapeutyczny.

Ponadto, ponieważ mięso krokodyla zawiera wysokowydajne przeciwciała i hemoglobinę o specyficznej strukturze, może szybko poprawić ludzką odporność i zdolność pobierania tlenu do krwi, co może znacznie poprawić zdrowie człowieka.

04 Australijskie Mango

Złoto-żółte australijskie mango jest znane na całym świecie, a także jest jednym z najsmaczniejszych mango, jakie można znaleźć na kontynencie.

Sok z australijskiego mango jest słodki jak miód, bogaty w aromat, gładki i pyszny w konsystencji, a usta pełne aromatu mango. A każdy z nich waży ponad funt! Zdecydowanie pozwól ci jeść wystarczająco dużo na raz!

05 Orzechy makadamia

Orzechy makadamia są również znane jako „orzechy makadamia”. Orzechy makadamia są uważane za jedne z najlepszych orzechów stołowych na świecie.

Zawierają dużą ilość oleju, orzechy są pożywne i mają niepowtarzalny kremowy aromat.Są to najlepsze jadalne orzechy na świecie, znane są jako „Królowa Susonych Owoców” i „Król Orzechów na Świecie” .

Egzokarp jest turkusowy, a endokarp bardzo twardy i brązowy.Pojedynczy owoc waży 15-16 gramów, zawiera około 70% oleju, 9% białka, zawiera 8 rodzajów aminokwasów niezbędnych dla ludzkiego organizmu, a także jest bogaty w minerały i witaminy.

Orzechy makadamia (orzechy makadamia) mogą być używane do wyrobu wysokiej jakości ciastek, wysokiej jakości czekolad, wysokiej jakości olejów jadalnych i wysokiej jakości kosmetyków oprócz suszonych owoców.

Homar, abalone, stek, mango…Chcesz przyjechać do Australii, aby skosztować różnych specjałów? Skontaktuj się z Wuer Travel, aby dostosować wyjątkową australijską wycieczkę kulinarną~

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.