Top 5 najbardziej klasycznych i pysznych owoców morza w Australii

Pożywienie Australijczyków powinno być najbogatsze i najbardziej różnorodne na świecie, zawiera nie tylko lokalną kulturę kulinarną Australii, ale także integruje esencję jedzenia z Francji, Ameryki Południowej, Azji, basenu Morza Śródziemnego i innych części świata. Mięso, jajka, drób, owoce morza, warzywa i owoce sezonowe są dostępne.

Dlatego najbardziej nie można przegapić podczas podróży do Australii, aby jeść i jeść! Poniżej polecę Wam 3 najbardziej klasyczne i pyszne jedzenie w Australii.

Jako kraj otoczony morzem owoce morza są wszędzie w Australii. Australijskie owoce morza są w zasadzie poławiane na wolności, a ich jakość jest bardzo wysoka.Wiele skorupiaków i krewetek można jeść bezpośrednio. Ze względu na obfitość owoców morza większość restauracji traktuje je jako główną atrakcję. Tutaj najczęściej głównym tematem jest „połów dnia”, czyli dostarczanie gościom najświeższych owoców morza złowionych tego dnia, przeróżnych homarów, uchowców, krabów, ostryg i wielu innych.

01 Abalone australijski

Abalone australijski jest produkowany na wodach Australii, jest duży i gruby w mięsie.Średni ma 200-300 gramów, a duży 600-700 gramów. Abalone australijski ma grubą skorupę z 7-9 małymi otworami. Niektóre duże uchowce australijskie mają nawet wodorosty na swoich muszlach, a miąższ muszli jest oznaczony na czerwono lub jasnożółto.

Składniki odżywcze uchowca obejmują białko, witaminę A, węglowodany itp., a także mają wiele magicznych efektów odżywczych, takich jak uspokojenie wątroby i yang, usuwanie ciepła i poprawa wzroku oraz efekt usuwania strangurii.

02 Krab królewski

Kraby królewskie produkowane są na Tasmanii w Australii i są najwyższej jakości owocami morza i królem krabów. Rozmiar jest największy wśród krabów, a waga może dochodzić do 36 kilogramów. Pancerz jest twardy i czerwono-czarny. Kremowe i mięsiste mięso kraba jest jędrne i orzeźwiające.

Sposób jedzenia jest taki sam jak w przypadku kraba królewskiego. Warto wspomnieć, że zapasy oleju w pancerzu kraba cesarskiego również są najbogatsze wśród krabów.Należy go chwilę ugotować, aby olej był w pełni ugotowany, a baza do zupy będzie smakować pyszniej.

Homar, krab królewski i biała ostryga to trzy skarby Australii. Kraby królewskie kosztują 24 dolary australijskie za funt, czyli prawie 2000 juanów za funt. Kraba królewskiego można jeść na różne sposoby: kostki kraba XO, krab imbirowy, udka kraba z solą i pieprzem, makaron z ikry krabowej i ikry krabowej na ostro i kwaśną zupę. Lub pokrój całego kraba na kilka dużych kawałków i ugotuj go bezpośrednio, smak jest również bardzo pyszny.

Zjedzenie wszystkich części kraba królewskiego wymaga odpowiedniego gotowania, aby wydobyć jego pełny smak, zwłaszcza nogi i muszle. Udka kraba są najsmaczniejszą częścią kraba cesarskiego.Okładka z kraba jest bogata w śmietanę, ale nie możesz jej jeść tak jak zwykle jesz kremowe kraby, w przeciwnym razie poczujesz się zmęczony~

Mięso z kraba królewskiego jest smaczne i ma wysoką wartość odżywczą, dzięki czemu organizm ludzki może pozyskać potrzebne białko, minerały oraz inne witaminy i pierwiastki śladowe.

03 Ostryga

Australijskie ostrygi są pulchne, czyste i niedrogie, można je jeść na surowo lub na parze. Jest wielu ludzi z Hongkongu, którzy jeżdżą do Australii, aby spróbować tego rodzaju jedzenia i uważają, że jest to bardzo warte zachodu. Jedząc ostrygi dodaj sok z cytryny i zjedz go, jest bardzo pyszna. Ostrygi pełnią wiele funkcji, takich jak odżywianie skóry, upiększanie twarzy, odżywianie yin i krwi, wzmacnianie ciała itd., dzięki czemu są uważane za najsmaczniejsze morskie skarby i kulturystykę.

04 Homar południowoaustralijski

Homar południowoaustralijski należy do rzadkiego gatunku krewetek słodkowodnych, którego całe ciało jest ognistoczerwone, pazury złocistożółte, a mięso jest najsmaczniejsze. Homar południowoaustralijski jest duży i pulchny, podczas gdy Aolong jest bogaty w składniki odżywcze, delikatny, gładki i chrupiący, pyszny i słodki, o wyjątkowym smaku. Przyjedź do Australii, wybierz słoneczny dzień, delektuj się pysznym homarem, skosztuj lokalnego wina i bądź w pięknej scenerii Australii, to z pewnością doda wyjątkowej frajdy Twojej podróży~

05 łosoś

Łosoś atlantycki i pstrąg łososiowy również należą do gatunku łososia, który stał się jedną z najlepiej sprzedających się ryb w Australii. Są cennymi rybami ekonomicznymi i są głęboko kochane przez ludzi, a ich jaja są również znanymi produktami wodnymi o wysokiej wartości odżywczej. Łosoś słynie z pysznego mięsa i zawsze był uważany za cenną rybę. Kiedy przyjedziesz na Tasmanię, koniecznie spróbuj tutaj łososia.

Polecane miejsca degustacji:

Sydney Fish Market: Targ rybny, na którym można kupić owoce morza na miejscu i zjeść je na miejscu.

Adres: Bank St, Pyrmont, Sydney, Nowa Południowa Walia, 2009, Australia

Jin Tang Seafood Restaurant to chińska restauracja specjalizująca się w owocach morza w Sydney, a jej popisowym daniem jest krab królewski.

Adres: 393-399 Sussex St, Haymarket NSW 2000 Australia

Restauracja Crocodile Seaside to jedno z najlepszych miejsc do jedzenia w Cairns.

Adres: Harbour Lights, 3/1 Marlin Parade, Cairns QLD 4870 Australia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *